Zöld napok - OVI

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Zöld napok

Zöldhírek
 
 
 


„Gondolkodj Ökosan!”

A környezettudatos életmód befolyásolja jövőnket, így a XXI. század legfontosabb feladata a fenntartható világ létrehozása. Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos nevelés kialakítására, fontosnak tartjuk, hogy már ebben az életkorban foglalkozzunk a környezetvédelemmel, környezetszennyezéssel.
A környezeti nevelés „játszani hív”, hiszen az óvodás életkori sajátossága, hogy játszik, a körülötte lévő világgal így ismerkedik. Ezek ismeretében már 11. alkalommal rendezzük meg a mai kor szellemének megfelelően átkeresztelt „Gondolkodj Ökosan!” környezetvédelmi programunkat a környező települések óvodásai részvételével. A Föld napjához kapcsolódó programunkhoz Bükkszentlászló, Harsány, Mályi, Nyékládháza és Ónod óvodásai csatlakoztak. Az emődi óvodát a Szivárvány csoport 6 fős csapata képviselte.

Az idei év központi témája: „A Föld éltető eleme a VÍZ”.

E témát plakát formájában is feldolgozták az emődi óvodások és szüleik. Rávilágítottunk arra, hogy a földi lét alapja, a fenntartható fejlődés kulcsa a víz.
A környezetvédelmi vetélkedő fő célja az élményszerű tapasztalatszerzés és ismeretnyújtás. Ezt kísérletek bemutatásával, illusztrált képekkel, természetközelien és játékos formában valósítottuk meg az egyes állomások feladatainál.
Az interaktív délelőtről minden óvodás nyereményekkel, ajándékokkal, élményekkel és ismeretekkel gazdagodva tért haza óvodájába.

Amit teszünk, az
„Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek.”                                              
                                               /Armstrong/


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A természeti, társadalmi valóság megismerése szempontjából
fontos a Zöld napok megünneplése:

Állatok világnapja (október 4)

Víz világnapja (március 22)

Föld napja (április 22)

Madarak és fák napja (május 10)

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz