2017 - OVI

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2017

Hírek
 
 

A MINI BÖLCSŐDE APRÓ CSODÁI

Az év elejétől működő Pöttömke mini bölcsődénket a gyerekek örömmel látogatják, bizalommal fordulnak az őket gondozó felnőttek felé. Kialakult szokásrendszerrel,

biztonsággal használják az új környezetet.
A kisgyermeknevelők a napirend kialakítása során figyelembe veszik a gyermekek életkori sajátosságait, egyéni igényüket, fejlettségi szintjüket és ehhez igazítják szakmai feladataikat. A mindennapok során lehetőséget biztosítanak a különböző tevékenységekre. Nagy hangsúlyt fektetnek a bölcsődések legfontosabb tevékenységére, a játékra, melyhez derűs, minden gyermek számára szeretetteljes, biztonságot nyújtó légkört alakítanak ki. A bölcsődéseink a nyári időszakban sok időt töltenek a szabadban, kihasználva az udvar adta lehetőségeket.

A kánikulában az árnyas fák és a párakapu nyújt felfrissülést a kicsik részére.
Hűvösebb időben már kisebb túrákra is vállalkoztak, átlépve a bölcsőde kapuit. Elsétáltak a kisgyermeknevelő otthonába, ahol örömteli közös perceket töltöttek együtt.
A bölcsődei élet során az egymásra hangolódás örömteli pillanatai közös élmények sorozatává váltak.


  intézményvezető


 
 
 
 
 
 

BÚZASZEM TÁBOR 2017


 Az idén is megszervezésre került a hagyományőrző "Búzaszem" tábor. Jó hangulatban, népdalok és népzenei aláfestésben tevékenykedtek a tábor résztvevői.
 Kézműves tevékenységek között szerepelt: varrás, szövés, fonás, miközben népi motívumokkal ismerkedtek. Ellátogattunk Kisgyőrbe ahol Grúz Attila nagy elhivatottsággal mutatta be népzenei eszköztárát és Kisgyőr nevezetességeit. A csodálatos kopjafák és táj valamint a pajta berendezései elvarázsolták a kis csapatot.
 Mezőkövesd kis műhelyében járva a mézeskalács díszítésével próbálkozhattak a gyermekek. Pénteken, lezárásként búbos kemencében sütött nekünk Klebovicz Péter pizzát, amit ezúton is köszönünk.
 Egy fantasztikus hetet tölthettünk együtt a gyermekekkel, ahol egy kicsit közelebb kerülhettek gyökereikhez.
Farkas István piarista szavait idézve:

"Egy fa életerejét az határozza meg, hogy milyen mélyre nyúlnak a gyökerei."


 
 
 
 
 

Pöttömke Mini Bölcsőde

 
 
 
 
 
 

PÖTTÖMKE MINI BÖLCSŐDE EMŐDÖN

   

Emőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a három éven aluli gyermekek bölcsődei ellátását 2017. január 1-jétől mini bölcsőde formájában biztosítja.
A mini bölcsőde egy új intézménytípus, mely a klasszikus bölcsődétől egy sokkal rugalmasabb, egyszerűbb formában történő bölcsődei ellátást jelent.
A bölcsődei csoport működési helye: Emődi Gyermekálom Óvoda és Bölcsőde Rákóczi utcai Telephelye.
A Pöttömke mini bölcsőde többcélú közös igazgatású intézményként, az óvoda épületében került kialakításra egy csoporttal, mely 7 fő kisgyermek ellátását biztosítja. Az udvaron elkülönített játszórész kialakításával biztosítjuk a játék, a mozgás, a szabad levegőn való aktív tevékenység feltételeit.
Bölcsődei nevelésünk középpontjába a szülők legféltettebb kincsét, a kisgyermeket helyezzük, mert „akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni.”
Bölcsődei ellátást nyújtó intézményünk, szolgáltató családbarát intézményként hozzájárul a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez.
A városvezetés támogatásával, a bölcsődei ellátást igénylő szülők örömére településünkön megvalósult a bölcsődés korú gyermekek napközbeni ellátása, biztonságos elhelyezése, szakszerű gondozása.


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz